Het succes van winnaars van het Eurovisiesongfestival

Blog Het succes van winnaars van het Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival is een liedjes-competitie waar Europese landen het tegen elkaar opnemen. Het eerste event was in 1965. Het vond plaats in Zwitserland en er deden zeven landen mee waaronder Nederland. Sinds 1965 is er elk jaar een event geweest. Behalve in 2020, dit was het jaar dat het in Nederland georganiseerd zou worden maar helaas kon het niet doorgaan wegens het coronavirus. Het festival wordt door miljoenen fans per jaar gekeken vanuit heel Europa. Het is dan ook een grote eer om als artiest jouw land te mogen vertegenwoordigen op zo’n groot podium. Maar hoe loopt het af met de winnaars?

Duncan Laurence

Dit jaar vond het Songfestival plaats in Nederland omdat Duncan Laurence in 2019 gewonnen had. Duncan was voordat hij meedeed nog niet bekent in Nederland, wel deed hij een keer mee aan de Voice. Hij deed mee met zijn gevoelig nummer Arcade. Toen zijn nummer bekend werd gemaakt viel hij al gelijk in de smaak. Hij steeg omhoog in de bookmakers, ging door naar de finale en won uiteindelijk de finale! Na zijn winst heeft hij zijn single ‘Love don’t hate it’ uitgebracht en vervolgens zijn album ‘Small town boy’. Ook schreef hij een nummer met Armin van Buuren. Hij deed een tour door heel Nederland en had hij een kleine tour door Europa. En ook dit jaar gaat hij weer op tour. In 2020 ging was hij niet alleen bekent in Europa maar ging hij viraal in Amerika. Je kan wel zeggen dat zijn carrière flink vooruit is gegaan!

Maneskin

Duncan gaf dit jaar zijn prijs door in Rotterdam Ahoy waar het dit jaar werd georganiseerd. Hij mocht zijn prijs doorgeven aan de winnaars van dit jaar aan de band Maneskin uit Italië. De band bestaat uit de zanger Damiano, de gitaristen, Victoria en Thomas en de drummer Ethan. De groep kent elkaar al vanaf de middelbare school en waren al bekent in Italië. Ze traden op met hun nummer ‘Zitti e Buoni’wat gaat over jezelf kunnen zijn. Toen het nummer uit kwam was het alweer gelijk raak in Europa en ook zij vlogen omhoog bij de bookmakers. Ze waren al automatisch geplaatst in de finale en die wonnen ze! Na de winst gaan ze een tour door Europa doen.

Andere bekende winnaars van het songfestival zijn, ABBA, Mans Zelmerlow, Loreen, Emmelie de Forest en Alexander Rybak.

Recente berichten