Zit je niet lekker in je vel en wil je er vanaf? Dit zijn manieren om te ontspannen

Blog Zit je niet lekker in je vel en wil je er vanaf? Dit zijn manieren om te ontspannen

We leven momenteel in de coronacrisis, we hebben een zwaar en raar jaar achter de rug. Iedereen heeft wel eens een dag dat je je niet zo fijn voelt, maar hoe los je het op?

Mindfull boksen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan ontspannen denkt. Maar boksen schijnt heel erg goed te helpen om heerlijk tot rust te komen. Je traint op je eigen tempo. Door lekker los te gaan kan je daarna heerlijk ontspannen. Alle negatieve energieën en gedachtes kan je op die manier loslaten. Simpel gezegd: losgaan is loslaten.

Wandelen

Wandelen is een hele goede manier om even alles te vergeten, een hele goede manier om je gepieker los te laten. Door je te focussen op je ademhaling en lichaam kan je helemaal ontspannen. Vind je dit moeilijk? Richt je dan op je omgeving, kijk om je heen en luister naar de geluiden in de natuur. Door in de natuur te zijn maakt je lichaam stoffen aan waardoor je ook beter in je vel gaat zitten.

Schrijven

Het klinkt misschien raar maar dingen van je afschrijven kan ook erg ontspannend werken. Als je te veel piekert en in je hoofd zit dan is schrijven een handige manier, als je gewoon alles opschrijft wat in je hoofd zit is het misschien een goede manier om het uit je hoofd te halen.

Yoga en meditatie

Niet te vergeten de bekendste ontspanningsmethode: meditatie. Door mediteren maak je je hoofd leeg en leer je bij jezelf te komen. Net als bij yoga maak je je hoofd leeg ook hier ben je erg bewust met je lichaam bezig wat erg ontspannend werkt.

Recente berichten