Paralympische Spelen Tokio 2020

Blog Paralympische Spelen Tokio 2020

In 1960 waren de eerste Paralympische spelen georganiseerd. Dit vond plaats in Rome, er deden vierhonderd sporters mee uit 23 landen. De spelen zijn eens in de vier jaar. Altijd in hetzelfde jaar als de Olympische Spelen. Net als bij de Olympische Spelen is er een zomer- en wintervariant. Het enige verschil tussen deze twee evenementen is dat er bij de Paralympische spelen sporters meedoen met een handicap.

Er zijn zes verschillende categorieën. Sporters uit vijf van die categorieën mogen in 2008 deelnemen aan de Paralympische Spelen.

-       Sporters met amputatie;

-       Sporters met een niet progressieve hersenaandoening;

-       Sporters in een rolstoel;

-       Sporters met visuele beperking;

-       Sporters met een intellectuele beperking;

-       en overig.

 

Tokio 2020

De Paralympische spelen worden dit jaar gehouden in Tokyo. In 2020 is het event afgezegd wegens het coronavirus en dus verplaatst naar de zomer 2021. De spelen zijn nog niet eens afgelopen en Nederland heeft nu al 24 medailles gewonnen, waarvan tien gouden, acht zilveren en zes bronzen medailles. Nederland staat nu op nummer negen qua hoeveelheid medailles. Bij de vorige spelen in 2016 zijn er maar liefst 63 mee terug gekomen naar Nederland en in 2012 waren dit er 39. De volgende spelen worden wat dichterbij huisgehouden, in Parijs.


Sporten

De spelen duren nog tot 5 september. De sporten die nog op de planning staan zijn zwemmen, rolstoeltennis, tafeltennis, dressuur, boccia en atletiek. De spelen worden uitgezonden door NOS op npo1. Ook is het te volgen via meerdere socialmediakanalen.

Recente berichten